LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Lääkettä kasvisokeuteen

31.3.2015
Salla Mehtälä

Hitaasti muuttuvat, liikkumattomat kasvit tarjoavat ihmisille vähemmän ärsykkeitä kuin eläimet, jolloin ne jäävät helposti huomiotta. Uusimmassa Ympäristökasvatus-lehden teemanumerossa perehdytään vihreään massaan ympärillämme eli kasveihin.

Ympäristökasvatus 1/2015: Lääkettä kasvisokeuteenKun lajintunnistustaidot heikkenevät eikä yksitäisiä lajeja enää tunnisteta, muuttuu ympäristö oudoksi ja tuntemattomaksi paikaksi. Apua kasvien merkityksen esille tuomiseen tarjoaa upouusi Lääkettä kasvisokeuteen -teemanumero, mikä on ladattavissa myös ilmaisena verkkoversiona Luonnontieteellisen keskusmuseon Luomuksen verkkosivuilta. Julkaisu on suunnattu erityisesti kaikille opettajille, ympäristökasvattajille ja ympäristökasvatuksesta kiinnostuneille.

Teemanumero on Luomuksen ympäristökasvattajien ja tutkijoiden yhdessä kokoama. Aiheina ovat muun muassa kasvien evoluutio ja monimuotoisuus, uhanalaisten kasvien suojelu ja ilmastonmuutoksen vaikutukset kasvien selviytymisen. Mukana on myös käytännönvinkkejä ja tehtäväkortteja opetuksen tueksi. Luomuksen ympäristökasvatuksesta vastaava suunnittelija Satu Jovero kannustaa lähtemään ulos luonnon helmaan, ”Puutarhoissa ja ulkona luonnossa kaikki aistit tukevat lajien opettelua, jolloin kasvisokeuden selättäminen käy helpommin”.

Ympäristökasvatuslehteä julkaisee Suomen ympäristökasvattajien Seura ry ja teemanumerot tehdään yhteistyössä ympäristökasvatustyötä tekevien yhteistyökumppaneiden kanssa.

Avainsanat: 

Kasvitieteellinen puutarhaUutisetKumpulan puutarhaKaisaniemen puutarha