LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Tiedotearkisto - 2019

Luomuksen koordinoiman ICEDIG-hankkeen päätöskonferenssi järjestetään 26. helmikuuta 2020 Helsingin yliopiston Tiedekulmassa. Konferenssin alkuosuus on avoin kaikille. Tilaisuus järjestetään englanniksi.

Avainsanat: 

UutisettapahtumaLajitieto

Vielä ehdit! Valokuvaaja Konsta Punkan ainutlaatuisia kuvia tutkimusasemien arjesta #ICOScapes-valokuvanäyttelyssä Luonnontieteellisen museossa 23.1.–15.3.2020.

Avainsanat: 

Luonnontieteellinen museo

Olemme Luomuksessa saaneet nauttia työntäyteisestä ja menestyksekkäästä vuodesta 2019.

Avainsanat: 

YleistäKumpulan puutarhaKaisaniemen puutarhaLuonnontieteellinen museo

Kasvien hyvää tekevä vaikutus ja trooppisen ympäristön tarjoama viherterapia nousevat uudelle tasolle 20.–24.11., kun Music For Plants -tapahtumasarja luo Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneisiin kokonaisvaltaisen taideteoksen.

Avainsanat: 

UutisetKaisaniemen puutarha

Ikilehti (Welwitschia mirabilis) on yksi maailman eriskummallisimmista ja pitkäikäisimmistä kasveista. Tule kuulemaan puutarhurien tietoiskuja ihmeellisten ikilehtien tuhatvuotisesta elämästä Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneille pe

Avainsanat: 

TiedoteKaisaniemen puutarhaOpastus

Eläinkunnassa on isiä moneen lähtöön – löytyy suojelevia karateisiä, show-miehiä, ”synnyttäviä” isiä ja tunnollisia elättäjiä. Samaistu valloittaviin isähahmoihin Eläinisät vauhdissa -teemakierroksella isänpäivänä!

Avainsanat: 

Luonnontieteellinen museo

Luonnontieteellinen keskusmuseo Luomus palkittiin laaja-alaisesta ja pitkäjänteisestä työstä avoimen tieteen hyväksi. Helsingin yliopiston avoimen tieteen palkintoa on jaettu vuodesta 2017 lähtien.

Avainsanat: 

UutisetYleistäLajitieto

Vuoden Luontokuva -kilpailun voittajaksi vuonna 2019 on valittu Ville Heikkisen Karhu ja korppi -kuva. Kilpailun eri sarjojen voittajakuvat ovat nähtävillä maksutta Luonnontieteellisen museon kahvilassa 1.12. saakka.

Avainsanat: 

UutisetLuonnontieteellinen museo

Ilkka Hanskin hyönteiskokoelmaan sisältyy 13 423 neulattua näytettä, jotka edustavat 343:a vähän tunnettua kovakuoriais- ja kärpäslajia Madagaskarilta, Borneosta, Sulawesista, Sumatralta ja eri puolilta Afrikkaa ja Etelä-Amerikkaa.

Avainsanat: 

UutisetTutkimusLajitietoEläintiede

Arkkitehtuuri, kierrätys tai sienten viljely eivät ole vain ihmisen keksintöä! Afrikassa ja Etelä-Aasiassa elävät termiitit ovat kehittäneet niitä menestyksekkäästi jo yli 30 miljoonaa vuotta. FM Risto Vesala väittelee 18.10.

Pages